Käsityösienet

Pohdiskelin yksi päivä Auroran vaatekaappeja siivotessa, kun siirsin syrjään liian pieneksi tai likaiseksi käyneitä vaatteita, että voisiko niitä hyödyntää johonkin. Niinpä heräsi idea koriste- ja leikkisieniin. Sienten tekeminen osoittautui tosi hauskaksi. Minun oli tarkoitus tehdä sieniä vain muutama ja hyödyntää valkoisia puklurättejä sekä vanhoja huopakankaan paloja, mutta sienten tekemiseen jäi koukkuun. Ja Aurora oli tietysti tohkeissaan uusista leluista, joita sai kannella kotona korissa ja asetella joulukuuseen roikkumaan.


Tein suurimman osan ompelukoneella (jalan ja hatun saumat) ja loput käsin näpertäen. Sieniin saa tehtyä luovia yksityiskohtia, ja on hauska yrittää jäljitellä oikeita sienilajeja sekä keksiä ihan uusia. Käsityösienien tekemiseen jää helposti koukkuun, ja parasta on kun niiden teossa pystyy hyödyntämään jotain vanhaksi ja turhaksi jäänyttä tavaraa, joka saa uuden elämän :).